www.stalgelkenhoeve.nl of www.clunforest.eu  
line decor
 Ton en Rineke van der Toorn                                                                                                                
line decor


 
 
 


 
 
Het ras Clun Forest

De Clun Forest wordt ook wel de Arabier onder de schapen genoemd. Met de oren rechtop staand en de donkere kop hoog gedragen,
valt de gelijkenis met een Arabisch volbloed paard direct op. Geen wonder, dat ook veel paardenliefhebbers gecharmeerd zijn van dit adellijke schapenras.

De Clun Forest vindt zijn oorsprong in Wales en wordt sedert enige decennia in Nederland gefokt. Er zijn momenteel ongeveer 140 geregistreerde fokkers aangesloten bij de Nederlandse Clun Forest Schapenvereniging. De Clun is een wol-/vleesschaap met bijzonder goede moedereigenschappen. De Clun Forest lammert gemakkelijk af, geeft veel melk en kan de verzorging van twee- en meerlingen goed aan. Het is een vitaal en gezond schapenras, dat gemakkelijk te houden is. De lammeren vervetten niet snel en het vlees heeft een exclusieve lichte wildsmaak. De wol is van bijzonder goede kwaliteit en kan goed verwerkt worden. Vanwege al deze goede eigenschappen wordt de Clun in Engeland regelmatig gekruist met andere rassen. Zie hiernaast, Texelcluns (tweede foto)

Kortom, de Clun Forest is een gezond, goed en bovenal mooi schaap!

 
Jonge TBV-lammeren 2006

 

        


 

 


 

 
 
 2006 Lakemountain productions